Ugglor i stan

Göteborg har fått en ny sevärdighet, en kattuggla. Kanske har den paus på sin väg till Hogwarts;) Eller ja två kattugglor är det men jag så bara denna. Som troligtvis är en hane och honan ligger inne i trädet.
Jag Stod vid denna uggla i ca en och en halv timme, för jag ville få se den med ögonen öppna. Han sov mest, så jag letade bra vinklar och fick ihop 260 bilder på en uggla. Det roliga var att jag var inte ensam och alla pratade med alla. Turister kom och frågade om detta med en uggla är vanligt i Göteborg, några kom och frågade vad i jössenamn vi tittade på.
Kattugglan är i folktron en otursfågel och mycket beror på dess läte, det är ju lite ”spöklikt” jag menar tänk att gå i en mörk skog och plötslig hörs ett ljud som låter som ”klätt i vitt” då behövs inte mycket till fantasi att tro att det spökar. Att kattugglans läte låter som klätt i vitt betyder att någon kommer att dö, och att ”klätt i vitt” betyder att ett lik ska svepas.
Ugglor överlag var ju magiska eller vad man ska säga, jägare skulle undvika att skjuta dem för då skulle geväret bli skämt och aldrig träffa något djur igen. Att som jag och många andra som sett ugglan i dagsljus så finns risken för eldsvåda skulle drabba dem som såg det trodde man förr i stugorna. Vanligast är väl dock att ugglan är otroligt vis!

Det var många med riktigt fina och seriösa zoomobjektiv. En hade något som såg ut som stjärnkikare. Ja där stod jag med mitt ”lilla” 70-300 och kände mig dum, men storlek har ingen betydelse tänkte jag och vad ska jag göra, har ju den utrustning jag har;)

Precis när jag pratade med han med det stora objektivet sa jag att jag inte orkar vänta på att han ska öppna ögonen så jag går nu. Då satte ugglan igång med en rengörningsshow så det blev till att fota igen och nu fick jag med öppna ögon och då kände jag att nu kan jag gå, nöjd ändå men nu börjar jag kika på större zoomar:)

DSC04616p DSC04597p DSC04563p DSC04533p DSC04456p DSC04443p DSC04425p DSC04422p DSC04415p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *