Svalbard dag 4

Vi var lite slitna efter skoter turen så vi gjorde inte många knop till en början till vi insåg att vi är ju på semesterm kan ju inte ligga och slöa hela dagen. Så vi gick runt i byn och fann Svalbard museum. Där vi gick in och jag fick en aha upplevelse det var ju på svalbard som ingenjör Andreé störtade och mötte sin baneman. Det hade jag helt glömt bort men på museet blev jag påmind då det fanns en del av hans grejer där, ett glas och liten bit av ballongen.

Det skulle även bli musik så vi hörde musiker värma upp men innan det började så var vi klara så fick mest höra oväsen. Dock finner jag museum väldigt trevligt, kul att lära sig om hur det funkat under åren. Även här var det skor av så besöket blev i foppatofflor.

Jag skulle sen gå ut på egenhand och kolla efter den kyrkogård som finns på ön, den räknas som övergiven då permafrosten gör att allt konserveras och dessutom pressas uppåt. Så det skulle inte se trevligt ut efter ett tag.  Därför är det faktiskt olagligt att dö på svalbard. 
De som ligger på denna kyrkogård nu är alla urnsatta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *