Stoppa Pressarna Domherrar i sikte!!

Det var ungefär så det kändes när jag fick ett samtal om att det syntes domherrar ute. Jag vaknade tidigt efter lite konstiga drömmar, jag hade ju ingen direkt brådska upp. Det snöade ute och det var varmt under täcket. Surfade runt på olika saker och hungern gjorde sig påmind. Ja den var faktiskt så hungrig att den skrek ”GÅ UPP OCH ÄT DIN TJOCKA SLÖHÖG” så jag gjorde det inte. Tänkte att jag tar en varm dusch först. Det gjorde jag inte, min arbetskamrat Göran ringde och sa att han nu hade många domherrar utanför sitt fönster, det var bara att komma dit och fota.

Nu är det ju så att det är sällan vintrar som denna i Mölndal och jag har i många år velat fota domherrar med vit bakgrund, snö alltså. Det har inte funkat då vintrarna ofta är gröna, så jag har frågat farsan om han och Eva har domherrar utan för sitt hus. Det har de haft men inte nu. Förutom den som farsan skrämde när vi kom åkandes i höstas. Att se en domherre har jag ju heller inte gjort på många år så en i flykt fick räknas som lite kul att se i alla fall. Domherre är nog Sveriges vackraste fågel och för mig är den också en julfågel. Det är den nog för många mer men jul och domherre hör ihop enligt mig. Vi har snackat på jobbet om domherrar så ni förstår vad som hände när Göran ringde.

Jag var iklädd enbart adamkostym då duschen var på men han inte bli blöt utan  hoppade i kläderna och  glömde helt bort att mest bekvämt är att ha kallingar på sig men de glömdes så det var ju tur att jag inte är brandman, för i övrig var det som en utryckning. Magen ropade ”HALLÅ DIN JÄVEL ÄT!!!!” nix det fick utgå, så hungrig och med andan i halsen dök jag in hos Göran och spaningen satte i gång. Nu var jag så hungrig att det gjorde ont i magen men tålmodigt väntade vi, för självklart var inte domherrarna kvar. Sen kom det lite domkvinnor, det är ju lite lustigt i fågelvärlden att då är det oftast hannarna som är finast. Så fick fota en domkvinna, alltså jag vet att det heter domherre även om det är en hona men skojar till det lite;)

I människolivet är ju damerna snyggast men nej jag ville verkligen fota en domherre hanne. Så det blev väntan och fotande av andra småfåglar. De som kom försvann ganska fort  och de som var närgångna var enbart honor. Kanske är bland tjejfåglarna som jag har dragningskraft. 😉 Vi såg att de gärna flög mot ett annat ställe så det blev att knalla ut och se vart de tog vägen. Görans granne verkade ha god mat för det var dit de flög. Tokigt var också att förr kunde domherrarna användas som burfågel för att de var så duktiga på att härma melodier. det borde vara ganska orädda trodde jag men det var inte så. De höll sig på avstånd så fick några närbilder på honorna och fick zooma på herrarna.:)

Det lustiga är ju artt man aldrig blir nöjd. Fast jag fotat domherrar som jag ville så var ju nu det inte så fint väder, fick ingen närbild på domherre herre, ville ju även ha lite juligt över bilderna. Typ att de satt i en gran eller enebuske. Man blir aldrig nöjd:)

Nu blir det domherrar på bild, Göran har jour vid sitt fönster så det kan bli mer;)

DSC02754p
Denna satt så perfekt, om den ändå varit en hanne
DSC02763p
Jag tycker att av killar och tjejer är ju tjejerna vackrast. Dock ej i fågelvärlden. Där är killarna finast:)
DSC02793p
”Tjena bruden”

DSC02797p DSC02799p DSC02802p DSC02809p DSC02814p DSC02818p DSC02838p DSC02851p DSC02863p DSC02877p DSC02909p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *