Star Wars hyllningen som gömdes

I min gamla hemstad om jag ens kan kalla det så eftersom jag bara bott mina 5 första år där. Jag kan kalla det min födelsestad i stället, i alla fall är det Trollhättan.:)

Där i alla fall göms Sveriges och Europas, kanske världens största Star Wars målning. 50m bred och ca två och en halv meter hög finns den målad på ett garage. Det som är synd är att det är inte många som ser den. Den är undanskymd och det finns inga angivelser om var den finns. Som gammal UE räv har jag lärt mig att om man inte får vägbeskrivning, måste man gissa sig fram och med hjälp av bilder på nätet hittade jag den utan problem. Det gick nästan för lätt.

Målningen är skapad av Daniel Juvonen som anlitas av fastighetsägare för att måla legalt på deras väggar. Ett sätt att få bort det lite mer fula klottret. Han tog dit några vänner från Danmark och Tyskland och de skapade Star Wars magi. Målningen är galet fint gjord och det känns mer som en bild än att den är målad.

När jag tog mig dit för att fota så såg en kvinna mig gå bakom garaget. Hon trodde att jag skulle använda garaget som toalett. När jag inte kom fram efter ett tag kom hon faktiskt och kollade om det hänt något eftersom jag blev borta så länge. Hon hade sin bil i ett av garagen. När hon såg mig blev hon konfunderad om vad i jössenamn jag fotograferade bak på garaget så hon kom fram och blev glatt överraskad av målningen. Hon hade när hon tänkte på det, sett rörelse och sett kablar draget dit bak men tänkte inte så mycket på det.

Så hon tittade, gick och jag kände ändå tacksamhet att hon kom bak för att kolla att inget hänt. Sen klättrade jag över staketet och fotade.:)

DSC01590p DSC01584p DSC01578p DSC01577p DSC01576p DSC01575p DSC01574p DSC01572p DSC01571p

Satte ihop en panoramabild lite snabbt men den går inte att ladda upp, den blev nog för stor. 🙂

Är du i Trollhättan så åk och kolla:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *