Spöken på Liseberg

Jag har ju som alltid varit en hårdrockare, som liten gick jag runt på Eds markand med nyköpta pins med budskapet ”Hårdrock” med två blixtar. en Kiss gitarr och den tredje ”dont drink the water fish fuck in it”
Hur jag förstod vad det betydde vet jag inte men tufft var det. Regna gjorde det oxå så det var ju extra tuffa att ha dem på en regnjacka i galon!

Dock har jag alltid, jag vet inte om det att jag på något sätt varit kristen till husbehov (tror på att något finns där ute i alla fall)
men jag har aldrig haft ett uppochnervänt kors på mig. Heller aldrig gillat band som just hyllar satan.
Numer vet jag ju att det uppochnervända korset är ”petruskorset” och används av katolska kyrkan.

Men i rockensvärld hyllar man den onde med ett sådant kors. Jag är en feg hårdrockare för jag hyllar honom inte.
Med när jag växte upp så var ju tex. King Diamond en som rockare jag inte lyssnade så mycket på. Han hade ju uppochnervänt kors i pannan och jag tycket det var lite löjligt.

En som lyssnade på just King Diamond var Tobias Forge och det märks lite. Han skapade det band som jag nu visar bilder på.
Det tog sin tid innan jag började lyssna på Ghost, just av den anledningen att de just har uppochnervänt kors i bandets namn och sångare Papa Emeritus III är klädd som en katolsk präst fast ja tvärt om då, alltså med uppochnervända kors på sin klädnad.

Dock blev det så att jag hörde dem på youtube och började läsa lite om bandet. De framstod inte riktigt som toksatanister (det var fö inte heller King Diamond men det är ju ett sätt att bli känd på)
Att de var från sverige fattade jag först inte och att ingen vet vem det var är ju rätt kul.

Jag fick dock reda på vem det var för några år sen. Att hans identitet kom ut var ju att han stämdes av de första 5 ”Nameless Ghouls” Så det var ju egentligen inte medvetet men många hardcore fans var grymt missnöjda men detta.
Men jag började lyssna på dem och nu kände jag att jag ville se dem live.
Så med kameran i hand åkte in in till Liseberg och skulle bjudas på en kanonshow.
För att vara ett ”mörkt” band så var det ändå en bra uppträdande och Papa Emeritus III var i sina rörelser ganska komisk och det var en ”lättsmällt” konsert med humorinslag. Bästa på mycket länge.
Att jag visste vem det var som är bak masken tänkte jag inte alls på.
FFFF är den lätt värd.

Innan de började hade jag ett par bakom som hade sin första Tinderdate, jag passade på att tjyvlyssna, hörde en hel del. Det kändes kul och hoppas att det blev en gnista mellan dem, de verkade precis som jag glatt överraskade av att det var så bra.

När tjejen började googla om de verkligen var svenskar fick jag lägga mig i och säga att det är de. Jag passade även på att rekommendera sångarens sommarprat!

Det gör jag till er som läser nu oxå, jag blev tagen av hans timme, ibland kände jag vissa likheter med mig själv, om inte annat för att jag oxå kan sjunga ”dunder och snu och lurviga…..” och att han spelat i Onkel Kånkel visste jag inte men förstår var han fick hemlighetsmakeriet till Ghost ifrån.

Onkel Kånkel var nämligen även han anonym. Så även om ni inte gillar hårdrock så lyssna, jag blev nästan tårögd i vissa episoder i pratet. Länk kommer här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/927252?programid=2071

Ja det är kul när man kan ändra sig och lyssna på musik man egentligen inte trodde man skulle gilla.
Vem vet kanske ni oxå?:)
https://youtu.be/-0Ao4t_fe0I

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *