Skuggad röd supermåne

 

 Sedan såg jag honom bryta det sjätte sigillet. Då blev det en stor jordbävning, och solen blev svart som en sorgdräkt och månen blev blodröd.” Uppenbarelseboken 12

28/9 fick en frän start. Supermåne, månförmörkelse och dessutom skulle den bli blodröd. Ett fenomen som var värt att fotas! 03:08 skulle det starta jag vaknade 02:50 så det var bara att kliva upp och åka till min förutbestämda plats på Särö. Dock tog det lite tid så kom i väg först 03:15 och då hade månen redan börjat skymmas. På vägen hade polisen stoppat en bil och de stod och stirrade på mig som kom åkande, trodde att jag oxå skulle stoppas. För ena polisen stirrade verkligen mot mig när jag gled förbi.

Väl framme så var det bara att sätta igång för nu var det bara ett leende kvar av månen. Fick en bild och egentligen tappar man lite av det magiska när man hela tiden tänker på om bilderna blir bra. Men så är det ju, jag var även på denna plats när det skulle falla stjärnor i somras. Då fick jag vända då både rådjur och hundar skrämt mig, jag gick i skogen med bara en ficklampa så det blev lite för läskigt.

Det var det inte nu, eller?? Jo då jag skulle få rycka till i natt oxå. Alltså naturen är ju inte tyst, fåglar låter ganska högljutt. Mitt i den ändå hyfsade tystnaden hör jag något trippande och vips jävlar vilket ljud rådjuret levererade. Hoppade högt av chock!:) Tror att det var någon form av bråk eller brunst för det lät verkligen galet.:) Men tänk förr när man inte hade mer än eldstad och stearinljus i hemmen, inte undra på att folk var rädda för Huldror och Vittror. Djurens läte kan vara skräckinjagande.:)

I alla fall så blev jag lite besviken, då det skulle vara supermåne hade jag räknat med att den skulle var stor, jag menar jag har ju sett en större måne än detta förut och då har det inte varit supermåne. Jag har ju en verkligt fint stjärnkikare som jag kunde ha haft med men tänkte att det behöver jag nog inte då månen skulle vara stor. Stjärnkikaren är dessutom verkligen stor så hade nog väckt hela huset när jag skulle bära ut den. Så den fick bli hemma och det ångrar jag lite men det är ju ingen idé nu att ångra det, kan ju inte göra något åt det nu. Får vänta i 33år nu bara:)

Jag fick lite besök av några som hade samma tanke som jag, att månen skulle vara större. Men har ju ett zoom objektiv så det löste sig hyfsat ändå. Sedan jag var liten har jag alltid tyckt att rymden är vacker och häftig. Vintergatan, bara namnet är coolt och sen har jag alltid tyckt att Orionsbälte är något speciellt, har ingen aning om varför det är ju tre stjärnor i följd men ändå är det häftigt.:) Måste bli bättre på att komma ihåg stjärntecken och hur man fotar dem bättre. Jag fotade på till jag blev tvungen att åka till jobbet men då hade jag fått uppleva magin av röd supermåne så  jag är ändå nöjd.:)

Här kommer månen:)

DSC01756p
Månen gav mig ett leende.
DSC01774p
Sen blev den generad
DSC01791p
Men den ställde upp som modell
DSC01807p
Även stjärnorna ville vara med månen var verkligen inte en supermåne i vidvinkel.
DSC01822p
Orionsbälte, ett stjärntecken jag alltid gillat.
DSC01828p
Nu börjar showen gå mot sitt slut.
DSC01846p
Det går ganska snabbt.
DSC01848p
Den starkt lysande stjärnan kan vara Venus och den lite svagare bakom skulle vara Jupiter.
DSC01849p
JA så mycket mer finns inte att visa, jag valde på sätt och vis fel plats, har sett bilder på månen som är galet vackra. Måste planera bättre:)
DSC01862p
Månen levererade ett leende till och jag fick tacka för mig, jobbet kallade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *