Rock N roll är inte död, liten biografi och bildbomb

2015 skulle bli en triss i Thåström, lite likt bröderna hårdrock har jag sett Thåström så ofta närheten till Mölndal inte blir för lång. I våras blev det i Filmstudion på Hisingen, en spelning jag kände klarade sig med godkänt en trea alltså. Trots ett regnigt Uddevalla i somras var den konserten en femma.

Gårdagens spelning blev den tredje och gratis eftersom det var på Liseberg han spelade. Mitt Lisebergskort fick jag av jobbet så alltså kostade den mig inget. Men innan vi kommer till den ska jag resa tillbaka i tiden. När jag först hörde Ebba Grön så visste jag inte vem det var som sjöng 800 grader. Jag hade ett blandband med låtar inspelade från radion. Tre låtar utmärkte sig och dessa spelade jag ofta. Det var 800 grader följt av Run to the Hills med Iron Maiden och en låt som jag inte minns namnet på men sångaren var Göran Fristorp. Stenhård blandning som ni förstår. Det var först när syrran kom hem med hela Ebba Grön skivan som jag visste vem det var som sjöng och där var jag fast. Det skulle dock dröja lite innan jag upptäckte Imperiet.

Det var när jag fick höra 19hundra80sju på radion som jag förstod att det var samma sångare i Ebba Grön som i Imperiet och nu blev det att lyssna. Likt en pirat lånades skivor och det kopierades in på kassett. Sen var det lite lugnt på den fronten, ingen i familjen var ju så stora fans av Imperiet så någon konsert med dem blev det inte. När Thåström blev solo köptes skivorna i stället för kopiering. Tv sände en livekonsert 1990 tror jag och när jag skulle spela in reprisen blev det storbråk hemma då det på andra kanalen gick ”Luffaren och Rasmus” den första inspelningen av Astrids Bok om Rasmus på luffen, där jag ju fö tagit lite av mitt ”namn” ifrån, alltså fotoluffarn. I alla fall så hade vi bara en video och ja morsan bestämde att det var Rasmus som skulle spelas in så jag fick med två låtar innan jag fick ändra kanal. Kan tilläggas att den gamla filmen om Rasmus aldrig såg om igen och spelades över.

När Just D tidigare i år gjorde en spelning i Göteborg som jag i ganska berusat tillstånd såg så skrev jag på min FB att Just D var sountracket till mina unga år. Detsamma är ju egentligen med Thåström. Vi i Kompisgänget lyssnade stenhårt på Thåström och en gång när jag fått lön åkte jag och J till Trollhättan för att köpa alla imperiets skivor. Jag var snabbast och fick ihop alla men J fick alla utom en och ville att jag skulle låta henne få köpa den som det bara fanns ett ex kvar av. Jag brukar låta mina vänner få företräde i dylika frågor men inte vad gäller Thåström, jag vägrade och vi åkte hem med bara en komplett samling av Imperiets låtskatt.

Första gången jag såg Thåström live var när jag och Peter såg PLP på que club i Göteborg, klubben brann ner strax efter men jösses vad bra det var. Dock var det lite för hårt för de andra så det var först när PLP några år senare slog av på oljudet som vi fick flera med oss på konserten på vågen. Sen har vi sett honom otaliga gånger, oftast med samma personer förr som nu. Det var inget undantag i går.

Gårdagen startade i Rävekärr med mina bästa vänner. Så det blev stoj och stim med mig och grabbarna bus, alltså hade vi fredagsbus som förfest istället för dricka ner sig festerna som förr. Det blir ju så när man blir äldre och vännerna skaffar familj, förfesterna blir lugnare. Ja jag och grabbarna bus tog det ju inte lugnt, vi blev utslängda.:)

Efter bus och käk blev det buss och rock. Jag och J lämnade hennes mor för att söka oss längre fram och försöka sammanstråla med Peter,  min syster och hennes kille. Det gick så där, så det blev jag och J som lyssnade ihop så jag fick ett som vanlig trevlig sällskap men J fick det inte, jag fotade ju mest hela tiden men tänkte att eftersom jag inte fick fotopass får jag passa på att använda systemkameran nu när det funkar. Efteråt sammanstrålade vi och gissa vad, vi stod väldigt nära varandra men på grund av missförstånd antog vi att vi var lite utspridda så kollade åt fel håll osv 🙂

Konserten då hur var den? Jag fotade ju så mycket att jag nästan inte lyssnade men det var fantastiskt. Han ändrade tid för att ljuset skulle bli framträdande och det var helt rätt, hade det börjat kl 20 hade vi nog tappat lite av känslan. Han var ändå ganska pratglad och han sa att J.L.P var hans favorit och ja det är en favorit hos mig oxå. Sången är som alltid klockren, jag saknar dock ingen neråtsång, tror den hade blivit magisk. Jag velar lite i om konserten i Uddevalla inte var lite vassare. Där körde han ju Keops Pyramid men jag ger det samma betyg ändå för Thåström visade än en gång att Rock `n roll inte är död.

Nu en bildbomb!

DSC01001p DSC01004p DSC01035p DSC01070p DSC01083p DSC01130p DSC01146p DSC01186p DSC01204p DSC01213p DSC01265p DSC01370p DSC01394p DSC01405p DSC01423p DSC01483p DSC01525p DSC01528p DSC01579p DSC01595p DSC01596p DSC01597p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *