Roadtripp i Norge, Dag 1

Jag och Farsan har ju betat av en hel del ställen nu och Farsan har blivit lite av en expert på Norge. Så han skapade en liten resplan för vår veckolånga resa. Målet med resan var ju Predikstolen. Men att ta sig dit med husvagn krävde lite stop på vägen. Jag åkte från Mölndal mot Krokarne, Bengtsfors på midsommardagen. Vid 13:30 så styrde vi kosan mot första stoppet, Rjukan. Jag hade dålig koll på Denna plats men med lite Googling så förstår man ju att detta var en spännande plats. Mer om det kommer i nästa post om Dag två.

Resan gick i maklig takt och med husvagn går det ju inte fort. Vilket är bra för då ser man mycket. Ibland för mycket men dyker det på plötsligt är det lurigt, dels kan man ju inte svänga av hur som helst och vända, ja det är inte enkelt. Fast farsan är van när jag är med så några svängar och svettiga manövrar skulle dyka upp på vår väg. Ibland får jag lyssna på honom och fota i farten från bilen om jag vill ha en bild. Ibland får jag fota med den mentala kameran och bara minnas det. Vägen mot Rjukan blev snart mycket intressant. Det hände inte så mycket men jösses, hur vackert är inte vårt grannland. Ja det är bara att hänföras. Visst i slutet av resan kände man väl att ja nu har man ju sett berg och dalar i en vecka men det finns alltid något nytt mellan milen. När vi närmade oss så var det dax att boka camping och vi valde Sandvikens Camping i Tinn Austbygd ca 3 mil från Rjukan.

Kanske var det namnet då det i Bäckefors där jag är uppväxt finns en vik vid sjön som kallas Sandviken. nej som ni ska se av bilderna var det läget. När vi kom fram så fick vi vårt kvitto och så fick vi själva ta en plats där vi ville stå. Jag skulle givetvis lura in farsan på tält området så han fick vända och köra ut, det gick bra men när vi skulle svänga runt för att komma in på husvagnstomterna så var svängen för snäv från tälthållet så därför höll skyltar och vägbeskrivningspekare på att stryka med av bara farten. Det fick bli ett massa trixande som skapade irritation hos en bil som vi blockerade vägen för. När han tutade fick jag lägga band på mig för han borde väl se att vi försökte ta oss därifrån utan att förstöra grejerna. Jag blev sugen på att bjuda på en knogmacka.

Farsan fixade till det och efter mycket letande fann vi en plats. Nu var det att skynda sig, Sverige Tyskland skulle spela så i expressfart placerades allt där det skulle, matlagning satte igång och nu började sändningen. Sverige förlorade Då det var förbud att köra runt på campingen efter kl 23 fick vi efter matchen ta en kort sväng med bilen. och 22.55 var vi tillbaka. Jag fotade lite och sen var det att vila sig för att kolla Rjukan mer på djupet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *