Alla samhällen har en Ove;)

Februari är en månad som jag inte är värst aktiv har jag märkt. Det är en månad som ingår i Oxveckorna och det är ofta inte mycket att fota under denna tid. Så är det i år också men var ute med kameran  förra veckan men de bilderna hamnar i det privata albumet. ´Dagens fotoäventyr blev att hälsa på Ove, i alla fall hans gata, sen blev det Ale Invite men de bilderna kommer inte idag. Kanske i morgon eller veckan, det blev många bilder. Ale invite är en snowboardtävling kan jag ju nämna om någon är intresserad.

Well, Ove ska det handla om, Ove har namnsdag i dag och då passar det att skriva detta men det handlar inte  Ove som ”en man som heter Ove” fast bilderna är från hans gata i filmen. Alla samhällen har en Ove, även det samhälle jag är uppväxt i. Vår antagonist hette Ove dessutom. Vad var det som orsakade ett bråk med Ove? Ja det var inte enbart mig det handlade om utan det hus jag bodde i. Jag visste ju vem han var och jag var som liten skolpojk småkär i hans dotter Pernilla. Det var heller inte det som var problemet. Jag var kär i de mesta tjejerna på den tiden. Nej som sagt Huset där jag bodde var ett festhus kan man säga. Vi som bodde där var unga förutom en tant på hörnet av lägenhetslängan.

Just då gick livet lite ut på det som Just D sjöng om, ”Det handlar om bos (sprit) och det är en vätska som är oumbärlig om du vill att ditt vett ska ta semester medan du partajar…”

IMG_20160213_0001
Detta är från en heldagsfest, vi började tolv på dagen som releasefest för Just d släppte sin skiva plast denna dag. Så det är en lördag i Mars eller april 1995. Vi hade genom Just Ds manager fått ett kassettband med hela skivan på innan den släpptes, så stora fans var vi:) OBS!Jag drack inte ut T röd flaskan den var prydnad i stället för vin, ja så kul var jag:)

På denna tid var fest något som var oerhört trevligt och fest var det ofta. Ibland fredag, lördag och söndag. Jag var arbetslös på den tiden så söndagar kunde bli festdag. Det var heller inte alltid meningen att det skulle bli fest. Vi kunde spela tvspel och ta en grogg och efter ett tag var spelandet högljutt och vi gick över till drinken i stället och musiken ökade i volym, liksom vår promille och tiden på dygnet och det är då Ove kommer in. Han bodde mittemot vårt hus och ja han såg väl fram emot helgen som de flesta gör. Ligga länge och få sova ut på söndagen. Vi satte effektivt stopp för hans lugna nätter. Vi brydde oss ju inte om hans sovbegär. Problemet var ju att han valde den hårda vägen direkt likt Ove i filmen. Han klev ut på sin balkong och skrek åt oss att ”För helvete sänk musiken och gå och lägg er” Vi var mogna och pekade finger och höjde musiken. Han skrek och vi fick ett kul inslag i festen. Detta upprepades flera helger  Vid någon fest påtalades att det bara är bögar som bor i rosa hus (Oves hus var rosa)och att hans fontän porlar förmycket och håller oss vakna så han får stänga av den. Jag var på festen men inte jag som sa det, jag stod vid sidan av och berusat betraktade de tre Ovar jag såg.;)

Alltså festerna var ju ibland långa, jag vet att jag gick och la mig vid 5-6 och när jag vaknade vid tio hade grannarna fortfarande fest, och på sommaren var ju fönstren och dörrarna öppna. Det var ju alltid fest i någon lägenhet så Ove fick aldrig någon ro.

DSC08207p
Här är huset jag bodde i, rivningen hade satt i gång och jag fick en sista bild på det. Ove bodde i det hus på höger sida som är vitt men då det begav sig var det rosa. Så här i efterhand förstår man att han var förbannad.

En natt kom farsan in i min lägenhet och bad mig stänga av musiken för någon(Ove, tror vi) hade ringt hem till  morsan och farsan och sagt att det var från polisen och sa att jag spelar för högt och grannarna kan inte sova.  Jag blev tokarg på farsan som kom och bad mig sänka fast jag ju inte bor hemma längre. Det hade han ju ingen rätt att göra, jag är vuxen och sköter mig själv. Kränkt var jag 😀 haha Hade dock ingen tanke på att mitt spelande fick morsan och farsan väkt också. Ove fick skulden för självklart var det ju han. Polisen kunde väl ringt mig annars.

Polisen ringde dock till grannen som bara sa ”Fuck you, cop” och la på. Bråken med Ove pågick länge och efter att jag flyttat från lägenheten hade tydligen någon slängt en ölback mot honom.

Kanske låter  det som om vi inte gjorde annat än att festa, det gjorde vi men detta skulle handla om Ove så fick det bli en Ove jag mött av egen erfarenhet.:)

Numer är det sällan fest och det är ändå skönt, hade otroligt kul när det begav sig men har roligare nu.  Men idag väcktes jag av musik kl 07:50 och ville genast bjuda grannen på en knogmacka, så ja, jag har också blivit en Ove;)

Huset är i dag rivet och Ove vet jag inte om han är i livet längre. Huset bodde även Benny the cop i filmen ”Kopps” så i den filmen kan man se hur våra hus låg mot varandra.

DSC08234p
Detta var mitt kök och nu är hela huset borta
DSC03091p
Oves gata i Trollhättan, de sparade skyltarna från filmen:)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *