Hovs Hallar, där Riddaren mötte döden( OBS innehåller även söta djur)

Vi i Sverige har ofta lättare att hylla utländska kändisar än våra egna. Det sjunde inseglet är kanske den film som fått ett stort genomslag ute i världen och Ingmar Bergman är den regissör som några av världens största regissörer säger sig ha fått inspiration av. I Sverige är vi nog fler som ogillar hans verk än hyllar dem.

Själv gillar jag Bergman och Det sjunde inseglet är en favoritfilm. Dock är fanny och Alexander det bästa han gjort. För mig är det inte bara bilderna utan även språket. I hans filmer får man verkligen höra hur vackert språk vi har. Nu går det inte att använda hans dialoger i verkliga livet. Jag själv skriver ju talspråk med egna ord och långt ifrån grammatiskt riktigt.🙂
Varför väljer jag att inleda med Bergman när det handlar om Hovs hallar? Jo för det var här som den ikoniska scen spelades in där Antonius Block mötte Döden och schack spelandet kan börja.

Jag har länge velat åka dit av just den anledningen och när jag nu åkte förbi och hade batteri i kameran över så svängde jag in. En trevlig väg genom Båstad och sen en bit till innan man kom fram. Det är en härlig upplevelse att åka dit och bara ta in rummet. Utsikten är nog kanon, jag var ju på uppdrag att finna platserna av inspelningen och mitt batteri i kameran räckte bara till strandpromenaden så den får fotas en annan gång.

Det var lite stenigt att gå men man tog sig ju fram och jag fick traska lite långt för att med Youtubes hjälp finna platserna, det skulle visa sig att det var en bit emellan platserna där döden kom fram och där Antonius satt. Men det fixade sig. Dock måste jag säga att jag hade förväntat mig att platserna på något sätt borde vara utmarkerat. Varför inte en stor schackpjäs eller nått Visst man vill väl kanske inte förstöra naturen och utsikten men något borde man göra. Men som sagt ingen ser knappt filmen i dag så intresset för att hitta platserna finns kanske bara hos mig. DSC00606p DSC00613p DSC00617p DSC00622p DSC00628p DSC00644p DSC00645p DSC00659p DSC00660p DSC00664p DSC00681p DSC07962p DSC07969p DSC07971p DSC07974p DSC07979p DSC07989p DSC07992p DSC08009p

2 thoughts on “Hovs Hallar, där Riddaren mötte döden( OBS innehåller även söta djur)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *