Himlens fyrverkeri

Muller var allt jag hörde att det väntade åskvädret, när jag gick hem från jobbet var det väldigt mörkt på himlen och jag kände att det kan bli dax att ta en sväng med bilen och kameran för att forta naturens egna fyrverkeri.
Dock hade min självutlösare just gått i pension så då blev det ju svårare. De bilder som jag visar här tog jag för 3 år sen vid ett kraftigt åskväder på Hunneberg. Dessa fotades inte helt efter boken om att fotografera åskan. JAg hade inget stativ och fick chansa med att köra 12 bilder i sekunden.
 
På detta sätt fyllde jag mina minneskort väldigt snabbt. Nu har jag läst bå bättre och vet att bästa är att använda BULB läget. Då kan man ha hur lång exponering som helst genom att hålla in avtryckaren och på så sätt själv bestämma när man är nöjd.
 
Jag har ju försökt fånga blixten efter det och jag när ett av de värsta åskvädren härjade 2014 var jag i min bil på väg hem från dal och kameran var hemma.
Numer har jag alltid stativ i bilen och åker jag en bit så är kameran med, dumt att chansa.
I alla fall så måste man styra avtryckaren med en självutlösare för att det inte ska bli skakig bild och när den nu inte funkar längre måste jag köpa en ny.
 
Det gjorde jag idag, den var dock slut så den kommer inte på ett tag men denna var ganska dyr men nu har jag ytterligare ett sätt att fota blixten på. Den har en inbyggd trigger funktion så när ljuset ökar så utlöser den kameran. Så nu väntar jag på min utlösare (nej inget snusk;)haha) och ett riktigt busväder:)1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *