Fy bubblan vad kallt

Måndag igen, helgen spenderades i bil, åkte till Dal och hälsade på farsan och Eva. Där är det vinter, jag menar riktig vinter med kyla och snö. Sån vinter som jag vill ha men som man oftast inte får när man bor i Mölndal. Vi fick kyla och halka i stället, ja lite snö är det men inte som på Dal.

Jag och farsan brukar ta några bilturer runt med kameran i högsta hugg. Det blir en del stopp på de turerna. Vädret var kanon och det kändes som när man är tex. i Sälen på skidsemester. Ja med vackra vintriga vyer. JAg kände ett sug på skidresa när vi åkte runt på vintriga vägar. Det blev först på söndagen som fotoäventyret blev besvärligt.
Det var som så att min vän Roberth gav mig en utmaning om jag ville ha något att fota. Det ville jag så gladeligen accepterade jag utmaningen som bestod i att fota en såpbubbla i minusgrader.

Det var lättare sagt än gjort. Vid lite googling förstod jag att detta var något som flera testat inte jag dock, har nog faktiskt inte ens tänkt tanken. Därför är det ju bra med vänner som ger en lite utmaningar då och då.:)
Att få till en blandning kunde Eva fixa, det blev såpa, vatten och sirap. Att blåsa med fick bli sugrör. Ja det fanns ju inget annat. Testade lite och lyckades få en liten bubbla utan att få såpa i munnen. Det gick att blåsa men bubblorna blev små. Det var väldigt kallt att göra detta men det fick gå. Bubblorna sprack och i irritationen lyckades jag med att dar in mycket såpa i munnen, jag satte det dessutom i fel strupe så det blev en hel del hosta. Så det var med såpasmak i munnen som jag lämnade över sugröret till farsan som var back up blåsare. Men även han fick smaka ppå såpan och vi insåg att detta kommer inte att fungera.

Det blev till att tillverka en ögla av ståltråd för att få till blåset. Så med såpig andedräkt fortsatte vi men detta test gick fort, det funkade inte alls. Så vi tog och fikade bort såpasmaken och åkte en tur för att fota vackra vintervyer och tänkte köpa såpbubblor i en affär. Första affären hade inget men en vänlig expedit försökte komma på bra sätt att få bubblor på, sytrådsrulle kom han på och det tror jag att jag själv hade när jag var liten. Dessvärre ´hade han ingen syråd så det blev att leta vidare. Först några fler mil på vintriga vägar.
När vi kommit till Bengtsfors så tankade farsan på Statoil så jag tänkte att där kan man ju kolla om det finns något. Det gjorde det, fann en såpbubblepistol. Även i denna kassa jobbade en trevlig tjej så det var ju trevligt att handla bubblor.:)

Nu kom nästa bekymmer, solen var ju på gång att gå ner. Så framme i Krokarne var det att sätta i gång. Pistolen funkade men bubblorna gick sönder hela tiden. Det var minus 16 grader och att stå med blöta fingrar  och försöka få till detta var inte lätt. Med halkiga fingrar tappade jag ut skålen med såpan så det blev in igen ochdet blandades nytt medan jag stod och värmde mig, lyx jag vet.:)

Jag upptäckte att tålamod var vad jag behöver och solen sjönk snabbt. Farsan gick tillslut in och jag mer desperat började irra runt för att få bra plats att fota på. Bubblorna sprack och de sprack. Testade massa olika sätt att släppa dem på och tillslut med iskalla händer och snö i skorna så fick jag en bubbla att hålla och frysa och med glädje kunde jag genomföra  utmaningen.

Jag frös om fingrarna att de värkte och de gjorde ännu ondare när det kom in i värmen men jag klarade ju det och jag själv är väldigt nöjd med bilderna så får tacka Roberth för utmaningen och Farsan och Eva för assistansen:)

Bilderna på bubblorna och lite bilder på dalslänskvinter:

DSC02308p DSC02301p

DSC02214p DSC02267p DSC02265p DSC02198p DSC02166p DSC02256p DSC02318p DSC02289p DSC02287p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *