Från mässa till modern medeltid

Helgens bestyr var Scifi mässa i Helsingborg. Inte ett helt vanligt fotoäventyr utan nu har man roligt på ett annat sätt där kameran inte är med mer än högst lite grand. Jag satt och hjälpte Samantha Fox och hade två mycket trevliga dagar och mitt unga jag var så avundsjuk på mig.

Hade detta hänt i min ungdom hade jag ju varit många år äldre i dag och jag hade kanske inte levt det liv jag lever så jag vann mot mitt yngre jag, för mitt liv är AWESOME som Barney säger:)

DSC02029p
Nu släpper jag henne aldrig, haha 😀

Men det visade sig att det blev ett fotoäventyr ändå. Jag missade en avfart och hamnade mot Malmö i stället för Mölndal. Min plan blev ju att vända men då slog det mig att det finns ett ställe att fota på och det var i närheten. Så eftersom jag ju tagit ledigt idag blev det att åka mot, JAKRIBORG

Jakriborg är ett modernt samhälle med medeltida toner och är stencoolt att se. Nu hade ju platsen blivit dimmig och det kändes att det kan bli bra bilder denna afton. Arkitekturen är som sagt lite medeltida och husen är ”taggiga” precis som det såg ut i stora delar av Europa på medeltiden. Man planerar att expandera till ca 3500 lägenheter i samma stil så Jakriborg kan bli en stort samhälle utanför Lund.

I alla fall, jag riggade och började fota, nu var det ju så att det inte fanns planerat att fota så jag hade väldigt dåliga kläder på mig. Obra! Det blev kallt och en annan sak störde min komfort, det var en väldig trafik och eftersom bilderna tas med slutartid på runt 30 sekunder så blev det många ljusföroreningar. Så det blev en del labbande i photoshop. Det gjorde jag ju direkt när jag kom hem så det blev sent, vakande tidigt därav min totala seghet men det var två roligheter i dag, dels Iron Maiden kommer till Ullevi och jag fick biljett att bli frontrowbanger till John Cleese föreställning på konserthuset.

Nu lite bilder:)

DSC02045p
Vackert, tänkte jag och satte igång!
DSC02053p
Jakrborg ligger är och lyser på åkern, hade det varit medeltid hade det varit mörkt och jag inget sett men då hade jag ju heller inte kunnat fota, fanns ju ingen kamera på den tiden:)
DSC02061p
Plötsligt hände något, på den klara kalla kvällshimlen dök ett moln upp….
DSC02062p
…..det var oerhört likt ett norrsken faktiskt så upp med kameran och vänta och se men molnet förblev vitt så inget norrsken då skulle det ha blivit grönt.
DSC02067p
Nu har vi Jakriborg framför oss med sina sågtandstak pekandes på månen.
DSC02077p
Hade de legat i Mölndal hade jag bott där:)
DSC02079p
Men nu får jag nöja mig med att fota i stället:)
DSC02090p
Sista stoppet blev vid Berte Kvarn, en sån vacker neonskylt måste fotas:)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *