Flåm blev Bergen, Norge dag 5

Vi lämnade Stavanger för att igen ta oss 30 mil upp mot Flåm. Resan var ju inne på dag 5 så vi hade snart slut på dagar men valde att förlänga med en dag och ha två dagar i Flåm. Men GPSen visade att vi faktiskt skulle åka förbi Bergen. Farsan började fundera på ett alternativ. Vi blev avbrutna av att betala dyra båtar, 850 var summan av båt turen. Det är billigare att åka från göteborg till fredrikshamn men ja i Norge är det dyrt. En roadtrip med husvagn kan bli kostsam. Men nu till farans fundering, vi var ju 10 mil från Bergen, kanske borde vi åka in där? Jag hade ju ingen aning om vad bergen erbjuder så vi blev lite oense vad vi skulle göra. Flåm eller Bergen, jag kan ju inget om ställena så vi enades att stanna i bergen.

Så kunde vi i lugn och ro även se vm fotbollen. Nu fick vi leta camping igen och ett par mil från Bergen fanns en vackert belägen camping. Vi tog den, vi en bensträckare skulle kicklunch och soft is inköpas. Jag ville ha chokladsås men det var inte helt lätt att få dem att förstå det. Har ni Chokladsås? Han såg ut som tre frågetecken. Tillslut hämtade han en kollega och efter en del funderande frågade hon om jag menade saus alltså sjokolade saus. Ja precis. Nej det har vi inte. Är svenska verkligen så svårt att förstå eller pratar jag otydligt. Well vi kom in på campingen fixade till allt. på med tvn och fotboll, JAg satt ute med tvn farsan satt inne i vagnen för att det var så svårt att se. Sen efter matchen som Svergie vann så åkte vi in och kollade Bergen.

Det var galet fint att strosa runt där. Bryggen var lite likt Diagongränden i Harry potter, eller så som jag föreställer mig den. JA det är lätt att ta till sagor när man är i norge, det är ju sagolikt vackert. När vi kom tillbaka skulle en lustighet hända, precis framför husvagnen hade några slagit upp sitt tält. Set var ju inte utan att man ville omyndigförklara dem men som de svenskar vi är så fick vi flytta på vagnen i sidled när vi skulle åka för att undvika bråk med tältnötterna. Jag ville igen ta bilder i skymning men även här gick jag bet, campingen stängde vid 23 och ja vi skulle ju upp tidigt för att åka mot Flåm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *