Den lilla i kyrkan i Koberg.

Om nu någon följt min sida har ni nog sett att det inget hänt på länge. Det är inte meningen men jag har jobbat mycket i november och början av december och lusten att gå igenom mina fotoäventyr har varit borta.

Några bilder har jag lagt ut på min facebook sida men hemsidan måste ju uppdateras oxå. Så nu är det dags att visa bilder från kyrkan i Koberg. Vad är då så speciellt med den?

Jo den är galet liten, en och en halv kvadratmeter, max åtta personer får plats i denna byggnad som byggdes 2000. Kyrkan är placerad på Betelhöjden, vid Vanderydsvattnet. Mannen som byggde den var träslöjdläraren Rodney Sjöberg och han byggde kyrkan på den mark som var avsedd för ett missionhus. Det huset blev en sommarstuga och för att ge marken den kyrka den var avsedd för byggde Rodney Sveriges minsta kyrka. 2004 på Kristi himmelsfärds afton och inför 80 besökande välsignades kyrkan av en biskop och nu får dop och vigsel förrättas i kyrkan.

Jag åkte ju hit en kall novemberdag men att gå runt och ta bilder vid kyrkan var ändå mysigt på nått sätt. Kyrkor är de vackraste byggnader jag vet och den ligger vid vägen men ändå ganska fint så en sommardag tror jag att det kan vara mysigt att slå sig ner och fika vid kyrkan.

Vill ni hitta dit? Här kommer lite hjälp:)
Koordinater
N 058 09,515′
Ö 012 22,011′

Kyrkan är alltid öppen, nu blir det lite bilder.

DSC00471p DSC00518p DSC03108p DSC03131pDSC00486pDSC03125p DSC03144p

One thought on “Den lilla i kyrkan i Koberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *