Besök hos Ylva i Silverhöjd

Skumma serier är alltid något jag vill se men min lathet eller ska jag säga mitt vanemönster ändrar sig sällan så ofta står kanalen på tv6 och Simpsons och Family Guy ses varje dag. Jag borde lära mig att se på annat. Flera gånger frågade J mig om jag sett serien Jordskott för hon trodde att det skulle vara något för mig. Svaret var alltid detsamma, nej jag har inte det men ska kolla. R sa åt mig att han gillar inte övernaturligt men denna serie var bra.

Flera månader senare tog jag dem på orden och köpte serien på blu ray. Handlingen lät ju tilltalande, en kriminalserie med folktroinslag. Vi lever ju i en tid där få har koll på vår folktrohistoria och jag läser ju en hel del om det så ja som vännerna sa, det är en serie som nog passar mig. Så rätt de hade, såg avsnitt ett och så fort det var slut såg jag del två. Klockan var ju mycket och jag skulle ju jobba så avsnitt tre fick ses nästa kväll. JAg dubblade och tillslut såg jag fyra på raken och när jag skulle se slutet trodde jag att jag hade fyra till men det var bara två så blev lite besviken, trodde det var tolv avsnitt.

I alla fall jag ska inte gå in på handlingen så mycket förutom att jag blir glad att man kommer med lite serier från våra historiska berättelser. Vi har ju haft de historier hollywood serverat oss med zombies, vampyrer. Det är dax att vi tar fram filmer eller serier om våra folktroväsen. Kommer faktiskt i höst/vår/sommar får se när det blir men gör ju ibland små korta filmsnuttar om de platser jag besöker. Nu tänkte jag göra en specialare om vår folktro. Det blir ju bara för youtube och mina följare här men kanske någon finner det intressant. Som sagt jag bara leker lite med tanken just nu men tänkte sätta mig i morgon och fila på mina idéer och se vad som kommer ut av det.:)

Nu till bilderna som jag fotade i samband med att jag besökte ”Silverhöjd” jag hälsade på Ylva, gick även till Esmaraldas grav, eller ja där det var tänkt att hon skulle avsluta sina dagar. Fotade även en fabrik som skulle bli en silverfabrik men kunde faktiskt inte se så mycket av den i serien så den var lite trist. Silverhöjd är förövrigt Sala i verkligheten och jag kommer nog att åka dit igen då jag behövde mer tid. Detta besök kunde komma till för att jag var och jobbade på Scifi mässan i Uppsala men det blir ett annat inlägg.:)

DSC01673p
Hemma hos Ylva
ylva4
Så här såg det ut i serien, foto från dvd

ylva3 ylva2

DSC01647p
Så ser det ut nu, sönderslaget och målat men mycket är ju kvar.
DSC01648p
Undrar vad någon som inte vet vad detta är skulle tänka när man ser detta:)

DSC01646p DSC01619p DSC01624p DSC01656p DSC09975p DSC09976p DSC09981p DSC01663p

Säger Hej då till Ylva för att besöka den plats som Esmaralda skulle mördas, Esmaralda är ett skogsrå om någon undrar:)

Foto från serien, tagit från dvd.
DSC01691p
Graven är borta men man ser resterna av platsen, det är det lite mörkare partiet i mitten.

Sista platsen undrar jag om det inte är fel plats, fabriken syns i ett avsnitt men jag kan inte se att det ska vara så att de filmade på denna plats. Jag spolade iofs bara så kan ha missat det men tar med det för nu var kvällen här och det var mörkt men tack vara nattfotokursen så kunde jag ta en bild. Slutartid på 30 sekunder. Först skymten från serien.

dolmit

DSC00004p

 

Samma fabrik men olika vinklar.

Detta var allt jag hade från Silverhöjd(Sala) för denna gång, vet inte om det var intressant men tackar för att ni läste:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *