Åka tåg, sen hemåt Norge dag 7

Då hade den kommit, dagen H, alltså sista dagen på resan. För efter tågturen på Flåmnbanan, skulle bil och vagn rattas mot Dalsland och jag mot Mölndal. Men vi är inte där ännu utan just nu har vi käkat och går mot tågen. Farsan var rutinerad och hade åkt tåget förut men jag visste ju inte ens om Flåm innan resan. Så det var tur att farsan hade koll för jösses vilken fin sträcka det tåget körde på. Ska inte klanka ner på Dalsland men här kunde man verkligen snacka om ”vackra vyers järnväg” Vi satte oss och farsan funderade på om vi borde ta plats vid ett fönster som man kunde dra ner. Jag tänkte att det spelar ju ingen roll, så varmt är det ju inte.

JAg var alltså korkad, farsan smart. För han tänkte på att jag kunde fota bättre. Den polletten trillade ner när de platserna var upptagna. Så det blev ju rätt svårfotat till en början men det var ju så vackert att se detta sagoland som vi färdades igenom. Som vi satt fick vi först se inte så mycket fint men sen artade det sig men den mest intressanta del en slingerväg var inte på vår sida så vi bestämde oss för att byta plats på hemvägen. Den slingervägen hade farsan och Eva åkt på av misstag när de var där, den kallas rallarevägen. Den blev så smal att farsan fick vända tillslut utan att möta någon, för att möta någon hade inte gått. Vi stannade vid ett vattenfall och gick ut och fotade, det var faktiskt lite kallt där. Sen gick vi alla på för att sen stanna två stationer längre fram, fast det var två som blev kvar vid fallet. De som skulle till Bergen kunde ta ett fortsättningståg där.

Men jag och farsan bytte bara platser inte tåg. För vi skulle u tillbaka till Flåm Plötsligt började den engelska rösten prata om huldran och jag spände ut öronen. Vi skulle stanna vid vattenfallet igen och jag tänkte först inte gå ut men ändrade mig och gick ut. Jag ångrar inte en sekund av det, för plötsligt när jag står där och fotar hör jag musik. Kopplade inte heller det först. Är det någons mobilsignal? Jag fotade och tänkte filma fallet när jag fattade att det var från fallet musiken kom. Då dök hon upp, en dansande huldra. Det blev att snabbt byta objektiv och filma i närbild och sen återgå till foto oxå givetvis. Jag blev överlycklig av sånt här, det var så vackert och det är så man ska göra. Det var två huldror och visst de var ju det två tjejerna som stannade kvar men jag blev på ett ännu bättre humör av detta.

Sen när rallarevägen kom så gick jag till ett fönster och fotade. När vi närmade oss Flåm så fick jag dessutom en härlig regnbåge med när jag fotade ett vattenfall.Så det var tur att vi åkte denna tidiga tur annars hade solen inte legat så som den gjorde. När resan var klar, så köptes lite minnen att ha på hatten och sen gjorde vi oss klara för hemvägen. Det skulle bli stopp på vägen, först såg jag ett bergstroll som heter Jutlamannen och där fick det bli ett stopp. Dagen skulle bjuda på mer, en sak jag alltid velat se är en riktig stavkyrka.

Vi har ju en i Sverige som jag fotat men detta är alltså en klassisk stavkyrka. Den dök upp bara sådär och farsan fick snällt köra in så¨att jag för första gången skulle få se en sån kyrka. Kyrkor är bland det vackraste byggnader jag vet och denna gjorde mig inte besviken. Jag gick dock inte in för farsan satt i bilen och min telefon låg där och jag orkade inte springa tillbaka och säga det. Fast att ha sett den, ja det räcker. När vi var ute på små vägar säger farsanatt vi kommer nog om Hemsedal nu. Nu var även detta en härlig nyhet för i Hemsedal finns ett hus med granar på taket som jag vill fota. Så ja farsan fick stanna igen.

Huset med granar på har jag velat se länge och vet att en kille från bäckefors fått pris när han var först med att fota det. Efter detta stoppet var det bara stopp när trycket blev för stort som gällde.Eller ja man kan väl säga att stoppet genom Oslo som försenade oss med en timma ändå får räknas som att vi kör, fast vi stod still. Sen var det ett snabbt stopp i Krokarne innan jag begav mig hemåt. Många tusen bilder och upplevelser rikare. Summering Jag har världens bästa farsa 🙂

Ändstation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *