Jakten på den röda rosen

Var väldigt sugen på att komma ut och fota, bestämde mig i går för att i morgon blir det ett fotoäventyr. Så jag var laddad och laddningen gick ur mig i kön från stan. Det var okul att sitta i kö, tog aslång tid. Hade tänkt köpa med mig en macka från café skåne men kände att det är bra att komma iväg direkt.
Med tanke på kön så hade jag kunnat vänta och köpt macka för som det blev nu så åkte jag in på Coop i Älvängen. Där har de nog mackor, det hade de men man fick själv bestämma innehållet och i delikatessen var det kö och ingen stress. Så fick bli en ”luffar” fika.

Fyra tekakor en tub messmör och två flottyrringar. Nu körde jag mot platsen och den skulle inte ligga där jag trodde, så klart.
När jag gått upp i fel skog så kände jag att drickan jag hällt i mig pockade på uppmärksamhet. Jag var ju på en ganska stor grusväg och letade upp en fin undangömd plats. Nu var det svårt att ”skruva åt kranen” så jag var precis på väg att knäppa upp då en hund skäller och kommer mot mig. Det är en rastplats där jag såg berg att skyla mig med. Där satt fyra ungdomar och två hundar. Som tur var hade jag ju inte knäppt upp och i rena förskräckelsen skruvades kranen åt, det var tur att de var där för de kunde informera mig om att jag var på helt fel plats. Jag fick beskrivning och lommade iväg, nu pockade kranen på uppmärksamhet. Löste problemet och åkte vidare till: Iglekärrs gammelskog.

Igår dök denna skog upp i mitt flöde på FB och när jag såg att denna skog hade ett tjärn med röda näckrosor. Jag har aldrig sett det vad jag vet och det är sällsynt. Tänkte att jag tar roserna här i stället för att åka till Tiveden för att fota dem.

Nu visade det sig att jag inte fick köra ¨på vägen till skogen. Utan jag fick leta upp en liten ficka att ställa mig på. Var nästan i Shepplanda Centrum. fick gå ganska långt till jag insåg att jag nog gått fel…igen!!;)
Fick hjälp av en tjej som jag stötte på och det visade sig att den var ännu långt att gå. Jag hade ju meckat lite med kameraväskan och såg inte att skjortan hade öppnats på ett Mr Allan sätt, rejält öppen alltså, fyra knappar upp. Hon måste ju ha undrat jag var otroligt stolt över min vita håriga manboobs bringa. Varför detta kallas MR Allan sätt beror på att för länge sedan när en kompis till mig sökte studentlägenhet/rum i Karlstad så skulle han kolla hos en som hette Allan och när han öppnade dörren mötte Thomas av en Herre med brunbränd bringa och skjorta öppen till naveln och guldkedja runt halsen. Sånt glöms ju inte och efter detta och en annan grej så kallas detta sätt att bära skjortan så för Mr Allan.
I alla fall det var ganska oröjt och jag kunde se alla fästingar som satt och väntade på att få ta mig. Efter drygt 40min sammanlagt var jag framme vid tjärnet. Där fanns det inte värst många röda näckrosor. nu hade ju inte alla slagit ut men jag förväntade mig en gammal skog, en skog där man nästa kan höra alla sagornas väsen, där man förväntar sig att möta ett troll. Men denna skogen var inte alls så. Jag blev besviken på detta fotoäventyret. Långt att gå för ingenting gör att jag får sätta Tiveden på listan igen:) DSC08876p DSC08883p DSC08888p DSC08905p DSC08907p DSC08932p DSC08952p DSC08984p DSC09004p DSC09029p DSC09041p DSC09065p

One thought on “Jakten på den röda rosen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *