Bananrock

Det räcker ibland att bara säga Lasse Åberg så blir man på gott humör. Hans skapelser med först då Trazan och Banarne, som fick mig att vilja härma Nico och Pulver. Att säga God Bajs som hej då var ju kanon, dock fattade jag ju inte hur det kunde bli hej då men fick ju det förklarat för mig hur det sas på engelska,

Cykeln de hade var ju grym, en sån ville jag ha. Jag suktade oxå efter en sån koja. När jag blev stor var tanken att jag skulle ha en sån och när det åskade och regnade skulle jag gå in i den och mysa, helt säker från blixt och dunder.
Senare ville jag ha kojan i en stor cola burk!

Banankontakt av tredje graden, var ju en fantastisk låt. Sen kom ju Zvampen och jag sjöng, falskt så klart men bara refrängerna för resten kunde jag inte. Jag ville dessutom gärna ha en banangitarr, gjorde an högst avancerad ritning, ritade en banan och en gitarrhals. Bilden finns kvar någonstans vet jag, fast det var rätt många år sen jag såg den nu.

Sen skulle det bara byggas. Jag lyckades inte men det blev en liten gitarr med fisklina som strängar men lik en banan, nej det blev det inte. Fick ge upp den drömmen oxå.

Så för mig var det faktiskt Trazan och sedemera Zvampen som fick mig att gilla Lasse. Jag hade inte sett filmerna ännu så nu var mina tankar inställda på att bo i en svamp och Disneyfilmer. Tecknat är fortfarande filmer jag gillar. Jag minns att Lasse hade en sticka tröja på sig i Zvampen så den ville jag ha, tjatade på morsan men det blev ingen, hon behövde mönster sa hon, så hon stickade en tröja med Dagobert i stället.

När jag sen upptäckte filmerna skulle glädjen bli större. För nu trädde Stig Helmer in i handlingen. Jag missade som liten helt Repmånad och startade med Snowroller först. Sällskapsresan såg jag på tv, kan det ha varit vid jul, mitt minne säger det i alla fall.
Men som sagt på Bäckegårdens bio såg jag Snowroller och jag var så glad. Vilken film, bästa svängen hökarängen, sa jag utan att veta vad det innebar. Igen! Här började jag i alla fall få till detta med en förverkling av drömmen, jag köpte slalomskidor. Av min kusin för hela månadspengen, 50 spänn. Men det var det värt, jag hade skidorna på rummet och var så stolt. Tittade på dem och det var fantastiskt.

Fast åka på dem, ja det kunde jag inte. Hade varken pjäxor eller stavar men ändå, det var ju så fina och tuffa, där de stod lutande mot min vägg.
Jag fick pjäxor och stavar i julklapp senare det året och sen bar det av till Tegen! Det blev inga bästa svängar men det är ju att deltaga och inte att vinna som räknas!

Efter snowroller så var jag fast även i Lasses filmiska värld och när Sos kom var det årets film, faktiskt den som är min absoluta favorit av dem alla. Det var även den andra köpfilmen jag köpte. Den inhandlades på Bloms i Mellerud. Första filmen? Det var alpglöd i Tyrolerbyn!

Det var i denna veva som jag såg Repmånad för första gången och det var ju kanon, vilken film. Efter det var jag fast och på bokmässan köpte jag en affisch och fick signerad. Jag var överlycklig.

Några år efter det, ja rätt många år faktsikt så skulle jag äntligen få se Elektric banana band oxå. De spelade på Liseberg och lite dagen efter seg så cyklade jag och mina vänner från krokslätt för att rocka lite:)

Så har det rullat på, varje år ser jag Repmånad, flera gånger, den fungerar som ett lyckopiller. Detsamma gäller alla Sällskapsresorfilmerna, de ser jag varje år på semestern i ett riktigt ”sun Trip”maraton. Lika kul varje år och varje år tänker jag ”sånna här filmer görs inte längre” Så jag hoppas att Lasse levererar fler filmer, de behövs.

Bilderna då, jo dessa tog jag i ett regnigt och kallt Växjö 13 augusti 2016. Jag var en frontrowbanger och åkte dit enbart för att få se, fota och få min banankontakt singel signerad. Jag fick ingen signatur, jag glömde singeln hemma men fick många foton och en förkyldning med mig hem. Så sista semesterveckan blev i kronblomläge!

Men jag är nöjd med bilderna och om två veckor börjar min semester så jag har ett maraton att se framemot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *